-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Pecorino romano grattuggiato fresco
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 100 100g |
Waga | 0.1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 739471690
Zostaw telefon |
Pecorino Romano DOP to twardy włoski ser wytwarzany z mleka owczego. Oznaczenie DOP (chroniona nazwa pochodzenia) jest wyznacznikiem jakości gwarantującym autentyczność i pochodzenie produktu. Pecorino Romano produkowane jest na określonych obszarach regionu Lacjum i niektórych częściach Sardynii.
Główne cechy Pecorino Romano DOP to:
Surowce: Mleko wykorzystywane do produkcji Pecorino Romano musi pochodzić od owiec określonej rasy i karmionych na określonych dozwolonych obszarach geograficznych.
Proces produkcji: Mleko owcze jest zsiadłe i prasowane w krążki serowe. Następnie ser pozostawia się do dojrzewania przez okres co najmniej 5 miesięcy Smak i aromat: Pecorino Romano ma mocny, słony smak i ziarnistą konsystencję. Podczas dojrzewania ser nabiera intensywnego i aromatycznego smaku, który może się różnić w zależności od długości dojrzewania.
Zastosowanie w kuchni: Jest to ser uniwersalny, można go wykorzystać do przyprawiania wielu potraw, takich jak makarony, zupy, sałatki
Tarte pecorino ułatwia przygotowanie potraw takich jak carbonara, amatriciana, gricia itp.
Zamawiając 1 sztukę otrzymasz 100g pecorino romano tarty w momentu zamówienia i pakowane przez nas.
- Producenci