• Pecorino romano grattuggiato fresco

Symbol: pecorino grattuggiato
18.90
100g Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 15
kurier InPost 15
Kurier (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.1 kg

Zamówienie telefoniczne: 739471690

Zostaw telefon

Pecorino Romano DOP to twardy włoski ser wytwarzany z mleka owczego. Oznaczenie DOP (chroniona nazwa pochodzenia) jest wyznacznikiem jakości gwarantującym autentyczność i pochodzenie produktu. Pecorino Romano produkowane jest na określonych obszarach regionu Lacjum i niektórych częściach Sardynii.

Główne cechy Pecorino Romano DOP to:

Surowce: Mleko wykorzystywane do produkcji Pecorino Romano musi pochodzić od owiec określonej rasy i karmionych na określonych dozwolonych obszarach geograficznych.

Proces produkcji: Mleko owcze jest zsiadłe i prasowane w krążki serowe. Następnie ser pozostawia się do dojrzewania przez okres co najmniej 5 miesięcy Smak i aromat: Pecorino Romano ma mocny, słony smak i ziarnistą konsystencję. Podczas dojrzewania ser nabiera intensywnego i aromatycznego smaku, który może się różnić w zależności od długości dojrzewania.

Zastosowanie w kuchni: Jest to ser uniwersalny, można go wykorzystać do przyprawiania wielu potraw, takich jak makarony, zupy, sałatki

Tarte pecorino ułatwia przygotowanie potraw takich jak carbonara, amatriciana, gricia itp.

Zamawiając 1 sztukę otrzymasz 100g pecorino romano tarty w momentu zamówienia i pakowane przez nas. 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.