• Guanciale tradizionale al pepe

Symbol: guanciale
14.90
100g Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 15
kurier InPost 15
Kurier (Pobranie) 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.1 kg

Zamówienie telefoniczne: 739471690

Zostaw telefon

Guanciale al pepe to typowy i tradycyjny składnik kuchni włoskiej, a zwłaszcza rzymskiej. Jest to rodzaj wędlin wytwarzanego z policzka wieprzowego (guanciale), aromatyzowanego czarnym pieprzem.  Czarny pieprz jest często kruszony lub mielony, a następnie wcierany w zewnętrzną powierzchnię mięsa. Nadaje intensywnego i pikantnego smaku, dodając tłuszczu odrobinę pikanterii, co sprawia, że ​​jest on szczególnie ceniony w wielu przepisach kuchni rzymskiej, a zwłaszcza w słynnym daniu „Pasta alla Gricia” i „Pasta alla Carbonara”.

Pasta alla Gricia to prosty przepis, w którym wykorzystuje się guanciale, pecorino romano, czarny pieprz i makaron. Pasta alla Carbonara natomiast to gianciale, jajka, pecorino romano, czarny pieprz i makaron. Obie potrawy uwielbiane są za swoją pyszność i zyskały sławę na całym świecie.

Zamawiając 1 szt dostajesz 1 kawałek guanciale o wadze 100g. 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.