-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Guanciale tradizionale al pepe
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 100 100g |
Waga | 0.1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 739471690
Zostaw telefon |
Guanciale al pepe to typowy i tradycyjny składnik kuchni włoskiej, a zwłaszcza rzymskiej. Jest to rodzaj wędlin wytwarzanego z policzka wieprzowego (guanciale), aromatyzowanego czarnym pieprzem. Czarny pieprz jest często kruszony lub mielony, a następnie wcierany w zewnętrzną powierzchnię mięsa. Nadaje intensywnego i pikantnego smaku, dodając tłuszczu odrobinę pikanterii, co sprawia, że jest on szczególnie ceniony w wielu przepisach kuchni rzymskiej, a zwłaszcza w słynnym daniu „Pasta alla Gricia” i „Pasta alla Carbonara”.
Pasta alla Gricia to prosty przepis, w którym wykorzystuje się guanciale, pecorino romano, czarny pieprz i makaron. Pasta alla Carbonara natomiast to gianciale, jajka, pecorino romano, czarny pieprz i makaron. Obie potrawy uwielbiane są za swoją pyszność i zyskały sławę na całym świecie.
Zamawiając 1 szt dostajesz 1 kawałek guanciale o wadze 100g.
- Producenci