-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Grana padano grattuggiato fresco
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność | Duża dostępność 100 100g |
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 739471690
Zostaw telefon |
Grana Padano to twardy ser produkowany w północnych Włoszech, szczególnie w regionach Lombardii, Emilii-Romanii i Veneto. Jest podobny do Parmigiano Reggiano i często jest stosowany jako alternatywa do tego sera.
Grana Padano wytwarzany jest z mleka krowiego i ma długą tradycję, bo jest produkowana od wieków. Dojrzewa przez zmienny okres, który może nawet przekroczyć 20 miesięcy.
Ser Grana Padano znany jest ze swojego bogatego, słonego smaku, ziarnistej konsystencji i słomkowożółtego koloru. Tarty często używa się do przyprawiania potraw takich jak makarony, risotto, sałatki czy zupy. Jego wszechstronność sprawia, że jest częstym składnikiem wielu przepisów kuchni włoskiej.
Zamawiając 1 sztukę otrzymasz 100g grana padano tarty w momentu zamówienia i pakowane przez nas.
- Producenci